Invata totul despre tehnica gelurilor cu ultra-violete

Gelurile UV sunt extensii artificiale purtate pe unghii si pot fi aplicate acasa sau la salon ca o alternativa la cele acrilice. Acestea folosesc lumina ultraviolet pentru a usca gelul in timpul procesului de aplicare. Desi timpul dedicat aplicarii si intretinerii este mare, cele care apeleaza la aceasta tehnica pot sa isi faca diverse modele care sa capete un look natural. In mod similar cu alte tipuri de extensii false, ele aduc dupa sine grijile in ceea ce priveste sanatate


Cum functioneaza

Gelul ultraviolet contine chimicale cunoscute drept fotoinitiatori care expira radicalii liberi cand sunt expusi la lumina ultravioleta. Lumina ultravioleta are o lungime de unda foarte scurta si oamenii nu o pot vedea cu ochiul liber. Radicalii sunt eliberati de gel, pentru ca alte molecule, impreuna cu gelul sa se conecteze intre ele, facandu-l rigid.

Aplicarea procesului

Aplicarea unui set de ultraviolete incepe prin curatarea, tamponarea si taierea unghiilor naturale. O data ce acest proces este gata, manechiurista, sau cea care realizeaza manechiura ( poate fi sora ta sau prietena cea mai buna, spre exemplu ) alege extensiile plastice care se potrivesc cel mai bine unghiei in lucru. Ea potriveste extensiile pe unghie si apoi foloseste gelul pentru a le fixa pe jumatatea de jos a unghiei.

         O data cu terminarea acestei etape, clienta iti tine mana sub o lampa UV pentru a incepe procesul de intarire. In general, persoana care aplica exensia, o curata, pentru a se asigura ca nu raman microbi pe unghie. Ultima etapa consta in finisarea unghiei pentru a avea un aspect frumos.

Aspectul si decoratiunea unghiilor

Un argument puternic pentru care doamnele si domnisoarele prefera geluri UV in defavoarea acrilicului, este ca ofera un aspect natural. Lungimea extensiei joaca un rol important aici. Seturile simple au un aspect stralucitor dar in acelasi timp sanatos, ce captiveaza privirea. Cele mai folosite culori sunt culoarea pielii si roz, care sunt aparent neutre, dar au tot felul de ape si umbre care ofera un aspect dramatic. Pentru doamnele care prefera un look mai elaborat, le recomandam sa apeleze la o persoana specialista in design.

            Tehnica aplicarii gelului este din ce in ce mai raspandita si exista o gama larga de producatori. Va recomand gelurile Cupio pentru ca sunt foarte rezistente, foarte pigmentate si cu vascozitate perfecta. Au stralucire proprie si nu se zgarie. Gelurile UV au aderenta foarte buna si sunt rezistente la lumina solara.