Cum sa iti cureti si sa-ti detoxifici organismul

Yoga nu este asa de inspaimantatoare cum ati putea crede, iar beneficiile pe care le puteti simti in urma introducerii exercitiilor de yoga in viata voastra acopera mult mai mult decat pierderea in greutate.

Pare ca nu va puteti uita in jur in zilele astea fara sa auziti ceva despre o noua curatare a colonului sau dieta de detoxifiere. Aceste produse si sisteme pretind ca ar scoate toxinele acumulate in organism, ajutand la o stare de sanatate mai buna. Unele implica accelerari, in timp ce altele presupun pilule pe baza de ierburi sau diete stricte cu lichide. Dupa numeroase studii, inca nu exista dovezi stiintifice ca aceste abordari sunt potrivite.

Potrivit doctorului Michael Picco, un gastroenterologist de la clinica Mayo, dietele de detoxifiere si agentii de detoxifiere pot avea  de fapt, efecte secundare nocive. In ciuda a ceea ce sustin companiile care vand asemenea produse, corpul uman este de fapt foarte eficient in filtrarea toxinelor.

In orice caz, sunt cativa pasi simpli si naturali pe care ii puteti urma pentru a va ajuta corpul sa se usureze de povara. Aici sunt cateva moduri testate de a va revitaliza corpul atat pe interior cat si pe exterior - fara a achizitiona ceva.

Exfoliati pentru a va regenera pielea.

Exfolierea este o modalitate rapida si usoara de a indeparta pielea moarta, de a imbunatati circulatia, de a sustine formarea de noi celule ale pielii si de a da tenului vostru o stralucire naturala. Aceasta se poate realiza folosind o crema pentru exfoliere, o crema abraziva naturala, facuta din zahar brun si ulei de masline sau chiar un sapun fin sau o carpa umeda.

Acordati-va o stralucire totala prin exfolierea intregului corp. Achizitionati (sau faceti) o crema pentru exfolierea corpului sau cumparati o perie de corp cu maner lung si frecati-va intregul corp, folosind miscari circulare, inainte de a va imbaia. Ambele tehnici va vor ajuta sa va curatati porii si sa scapati de celulele de piele moarta.

Invatati sa respirati.

V-ati surprins vreodata tinandu-va respiratia? Tindeti sa respirati scurt si in mod superficial? Daca este asa, puteti sa va scadeti nivelul de stres din organism prin exersarea respiratiei ritmice si lente. Aceasta tehnica, numita "respiratie constienta", va ajuta sa captati mai mult oxigen pentru organism. Acest fapt, in schimb, contribuie la indeplinirea de catre organism a sarcinilor intr-un mod mai eficient.
Alegeti un moment linistit, cum ar fi cel de dinainte de a va ridica din pat dimineata.

Respirati adanc si lent. Ar trebui sa va vedeti stomacul, nu pieptul, ridicandu-se in momentul in care inspirati. Tineti-va respiratia pentru cinci secunde, apoi expirati incet. Repetati asta timp de cinci minute. Cu timpul, veti invata sa respirati mai corect in timpul zilei.

Intindeti-va in fiecare zi.

 Intiderile si yoga sunt benefice pentru minte si pentru trup. Nu numai ca va elibereaza de stres, si va tin muschii tonifiati, dar va si sustin o buna circulatie a sangelui. Expertii de la  WebMD recomanda intinderea tuturor grupelor principale de muschi de cel putin 2-3 ori pe saptamana. Intindeti-va pana cand simtiti o usoara contractie, dar niciodata pana ce ajungeti sa simtiti durere.

Puteti cauta online un program de intinderi sau, daca aveti probleme de sanatate, consultati-va medicul pentru a va recomanda unul care este potrivit.

Transpirati in fiecare zi.

Oricat de tare am incerca sa o evitam, transpiratia este de fapt buna pentru organism. Cea mai buna metoda pentru a transpira este de a face exercitii de aerobic. Pe masura ce transpirati, corpul vostru va incepe sa elibereze depozitele de lichide. Inlocuiti aceste lichide prin consumarea unei cantitati mari de apa. Dupa o saptamana sau mai mult de transpirat zilnic si hidratare, veti incepe sa observati imbunatatiri la nivelul fermitatii pielii, al nivelului de stres si al calitatii somnului.

Reduceti consumul de analgezice.

Ficatul nostru este proiectat pentru a filtra toxinele din sange, dar nu este nevoie sa il suprasolicitam. Menajati-va corpul prin reducerea cantitatii de analgezice luate fara reteta. Cercetatorii de la Universitatea North Carolina din Chapel Hill au descoperit ca acetaminofenul (Tylenol) poate afecta ficatul chiar si atunci cand nu este folosit in mod direct. Functia ficatului la subiectii testati a fost de trei ori mai ridicata decat in mod normal dupa doar patru zile de administrare constanta de acetaminofen.



Consumati fibre si apa pentru a va stimula sanatatea digestiva. Fibrele si apa sunt cei mai buni detoxifianti disponibili ai colonului. Sunt, de asemenea, si cei mai eficienti. Fibra este o substanta dificil de digerat. Va face sistemul digestiv sa functioneze intens, pastrandu-i starea la parametrii normali. Apa este esentiala pentru functiile organismului. Buna hidratare este raspunzatoare pentru o piele mai frumoasa, articulatii mai sanatoase si o mai buna filtrare a toxinelor. Pentru rezultate optime, incercati sa consumati un minimum de 30 de grame de fibre in fiecare zi si sa beti cel putin intre sase si opt pahare de apa.

Cand vine vorba despre detoxifianti si detoxifierea organismului, nimic  nu poate fi mai bun decat apa.
Yoga nu este asa de inspaimantatoare cum ati putea crede, iar beneficiile pe care le puteti simti in urma introducerii exercitiilor de yoga in viata voastra acopera mult mai mult decat pierderea in greutate