De ce folosim creme antirid

Este deja un lucru sigur ca, odata cu inaintarea in varsta, femeile au probleme cu ridurile indiferent de gene, stil de viata, etc. Tocmai de aceea, una dintre optiunile pe care orice femeie o ia in considerare la un moment dat este crema antirid. N-o sa vorbim acum despre vreun brand de cosmetice, ci doar despre proprietatile generale ale acestor creme deoarece consideram ca e bine sa stii cat mai multe despre ele.

Cum se schimba tenul?

20 de ani - tenul este intins si catifelat.

30 de ani - tesuturile au tendinta de a nu mai retine apa si se deshidrateaza

40 de ani - tenul are tendinta sa se usuce si sa-si piarda din tonicitate.

60 de ani - ovalul fetei isi pierde conturul, pentru ca fibrele de colagen si elastina se subtiaza.

Ce crema atirid e buna pentru tenul tau? 

De exemplu, daca tenul tau este fin, sensibil si cu o structura nu foarte densa, este recomandabil sa alegi o crema bogata in vitamina C, care favorizeaza secretia de colagen. Un astfel de produs va "consolida" structura epidermei. Ulterior, alege o crema pe baza de compusi derivati ai vitaminei A. 

In cazul in care ai pielea uscata si deshidratata, esti fumatoare sau, prin forta imprejurarilor, te expui considerabil la soare, alege o crema pe baza de acizi de fructe. Actiunea de gomaj a acestui tip de produse inlatura stratul de celule "moarte" de la suprafata epidermei, contribuie la regenerarea tesuturilor si reda stralucirea tenului cu aspect tern.

Cu trecerea timpului, cand pielea este oricum deteriorata ca urmare a inaintarii in varsta, orienteaza-te spre produse pe baza de vitamina A (daca organismul tau o tolereaza), iar daca nu, spre creme continand derivati ai acesteia, care actioneaza in profunzime.

Exista o varietate bogata de creme antirid care contin compusi derivati ai vitaminei A, care sunt foarte bine tolerate si asimilate de organism. Este recomandabil sa le folosesti incepand cu varsta de 35 de ani.
In functie de obiectivul pe care ti l-ai propus si de particularitatile tenului tau, vei opta pentru una dintre categoriile mentionate.